Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected] Кадър бТВПремиерът ми предложи да стана министър

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg Кадър бТВПремиерът ми предложи да стана министър
Коментари Харесай

Новият министър на МВР: При поканата си премиерът предопредели отговора ми да поема ли длъжността

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected] 

Кадър бТВ

Премиерът ми предложи да стана министър на Министерство на вътрешните работи с мотив да има последователност и продължение на това равнище на работа във всички действия. Естествено, че за мен имаше претегляне на плюсовете и минусите, само че в края на краищата методът на слагане на въпроса предопределя и отговора. Това разяснява в ефира на бТВ новият министър на Министерство на вътрешните работи Христо Терзийски. 

Не успяхме да се забележим с Младен Маринов, само че ние поддържаме всекидневен контакт, защото има задания, които са приоритет и аз би трябвало да продължа в същото движение, уточни той.

Най-важни са за нас служителите на реда, уточни той.

Проверките, които се правят от Столична дирекция на вътрешните работи са три по обособени случаи, само че свързани с митингите. Едната е за случая под Министерски съвет. Там през днешния ден комисията от Столична дирекция на вътрешните работи е завършила инспекцията и материалите са докладвани на шефа. В хода на инспекцията от комисията са открити четирима чиновници, единия от които има много висока позиция в йерархията на Столична дирекция на вътрешните работи, а другите трима са с изпълнителски функционалности. Установени са и седем лица, които не са полицейски чиновници, а вероятно пострадали от нашите сътрудници. Установено е, че по това време и на това място в действителност има превишени полицейски пълномощия, които сами по себе си водят до дисциплинарни нарушавания по закона за Министерство на вътрешните работи. В хода на инспекцията са направени няколко опита лицата, които се смятат за пострадали да бъдат призовари в Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да дадат техните показания, тъй че виновността на чиновниците да бъде обективирана. Призовавам тези лица, пострадалите да дойдат и да ни спомагат. За момента те на няколко пъти ни отхвърлиха. Само един от седемте посредством имейл е уведомил Столична дирекция на вътрешните работи, че отхвърля да дава пояснения и няма искания към служителите на реда. Въпреки това инспекцията, която през днешния ден завърши, сочи, че има нарушаване от страна на полицейски чиновници, тъй че ще бъдат наложени съответните санкции. Освен това материалите са събрани и ще бъдат докладвани в прокуратурата, изясни министърът. 

Ние нямаме изгода да прикриваме, заличаваме или омаловажаваме такива нарушавания, така като  те уронват престижа на Министерство на вътрешните работи и на полицейските органи. Служителите по време на митингите са прекалено много и постоянно може една ескалация да докара до недомислени дейности от страна на полицейските чиновници. Важно е в хода на такава инспекция ние да установим дали физическото принуждение е с предумисъл или не. Един чиновник би трябвало да знае, че щом на едно лице са сложени белезници, физическото въздейсвие върху него би трябвало да спре, уточни министърът. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР